AFRIKANSK KÖTTFÄRSGRATÄNG
Det här ÄLSKAR min familj!
När jag jag jobbat i skolkök och förskolekök har detta varit en av de mest populära rätterna.
En rätt som är enkel att få "de rätta smakerna" på, krydda bara med curry salt och peppar så sätter sig smakerna med chilisåsen och grädden. Missa inte tillbehören, de gör hela grejen! Sjukt gott. Prova!
4 portioner
45 minuter
Ingredienser:
500 g färs - kycklingfärs passar utmärkt 1 gul lök, hackad 3 vitlöksklyftor, pressade Salt, peppar och curry 1 dl chilisås 3 dl grädde 2 dl riven ost Till servering: Mango chutney Mandariner
Banan
Ananas
Kokos
Jordnötter
Kokt ris
Gör så här:
Stek färsen med lök och vitlök, krydda med salt, peppar och curry. När färsen är genomstekt och fått färg, så häll i chilisås och grädde. Koka ca 5 min och häll sedan över i en ugnsfast form (eller låt vara kvar i stekpannan om du har en som klarar ugn) Strö osten över och gratinera i 250 grader i 10 min, tills osten smält och fått färg. Servera med kokt ris och andra goda tillbehör.
Comentarios