ANANASKAKA MED KOKOSTOSCA
När jag gick i butiken så såg jag kokos och blev såå sugen på en kokostoscakaka. Sen gick jag förbi konserverna och såg att det var fint pris på ananasbitar i lag. Då kom jag på något genialt - ananaskaka med kokostosca.
Den blev så galet god! Saftig med den lite sega kokostoscan på toppen. Kan vara mitt bästa hittepå någonsin.
20-24 bitar
45 minuter
Ingredienser:
Kakan:
3 ägg
3 dl strösocker
4,5 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
75 g smält smör
2 dl juice från ananas i lag
330 g ananas i bitar -sån på burk
Toscan:
75 g smör
1,5 dl grädde
2 dl socker
1 dl sirap
200 g kokosflingor
Gör så här:
Häll av ananasen och låt den rinna av ordentligt, spara juicen, för den ska vara i kakan. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Vänd ner mjöl, vaniljsocker och bakpulver i äggvispet. Vänd sedan ner ananasjuicen och det smälta smöret tills du har en slät smet. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna (min mäter 27x38 cm) strö ananasbitarna över.
Grädda i ca 20 minuter i 200 grader, kakan ska inte bli helt klar utan ska vara lite kladdigt på stickan när du provar. Gör toscan under tiden, koka upp smör, grädde, socker och sirap, blanda ner kokosen och låt sjuda i ca fem minuter tills det tjocknat.
Ta ut kakan och bred kokostoscan över. Grädda i ytterligare 10 minuter tills toscan fått fin färg och kakan är färdig.
Har bakat denna kaka idag, var till stor belåtenhet. Tack för en utomordentlig fin blogg. Refererat för mina vänner och berättat var den kom ifrån. Hälsn Ewa