ANANASPAJ
En paj som kanske är välbekant för många, men helt ny för andra. För dig som provat förr så vet du hur god den är, och kanske är detta en bra påminnelse om en gammal goding att baka till efterrätt eller fika i helgen!
Servera med en klick grädde eller glass. Jag valde att göra den Piña Colada-style och spetsade grädden med lite Malibou.
Har du vinbär i trädgården så passa på att dekorera med det! En perfekt syrlig brytning mot det söta i pajen.
8 bitar
60 minuter
Ingredienser:
Degen:
150 g rumsvarmt smör
1 dl socker
3 dl mjöl
Fyllning:
2 dl crème fraiche
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
400 g avrunnen krossad ananas
1 ägg
Till servering:
Vispad grädde
Glass
Gör så här:
Knåda snabbt ihop ingredienserna till degen med handen. Tryck ut degen i en springform eller pajform. Tryck upp den runtom så det bildas en kant.
Rör ihop alla ingredienser till fyllningen, går snabbt och lätt med en slickepott.
Häll fyllningen i pajdegen. Är kanten hög nog så rinner inte fyllningen ur degen.
Grädda i 175 grader i 40 min.
Servera ljummen eller kall.
Comments