top of page

ANANASPAJ

En paj som kanske är välbekant för många, men helt ny för andra. För dig som provat förr så vet du hur god den är, och kanske är detta en bra påminnelse om en gammal goding att baka till efterrätt eller fika i helgen!

Servera med en klick grädde eller glass. Jag valde att göra den Piña Colada-style och spetsade grädden med lite Malibou.

Har du vinbär i trädgården så passa på att dekorera med det! En perfekt syrlig brytning mot det söta i pajen.


8 bitar

60 minuter

Ingredienser:

Degen:

150 g rumsvarmt smör

1 dl socker

3 dl mjöl


Fyllning:

2 dl crème fraiche

1 dl socker

1 msk vaniljsocker

400 g avrunnen krossad ananas

1 ägg


Till servering:

Vispad grädde

Glass


Gör så här:

Knåda snabbt ihop ingredienserna till degen med handen. Tryck ut degen i en springform eller pajform. Tryck upp den runtom så det bildas en kant.

Rör ihop alla ingredienser till fyllningen, går snabbt och lätt med en slickepott.

Häll fyllningen i pajdegen. Är kanten hög nog så rinner inte fyllningen ur degen.

Grädda i 175 grader i 40 min.

Servera ljummen eller kall.



Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page