Sök
BACON & TOMATPASTA
- mammansmat
- 28 maj 2024
- 1 min läsning

4 portioner
30 minuter
Ingredienser:
250 g bacon
1,5 dl skivad purjolök
0,5 dl tomatpuré
3 vitlöksklyftor, skivade
2 dl grädde
2 dl crème fraiche
4 portioner pasta
150 g körsbärstomater
Parmesan att toppa med
Gör så här:
Stek bacon, vitlök, purjolök och tomatpuré tills löken är mjuk och baconet är genomstekt.
Släng ner pastan i pastavattnet.
Häll samtidigt ner grädde och crème fraiche i baconfräset. Smaka upp såsen med salt & peppar.
Låt såsen koka tills det är ett par minuters koktid kvar på pastan. Häll då över pastan ner i såsen.
Häll i de färska tomaterna.
Är såsen gör tjock så kan du spä med någon dl pastavatten.
Låt pastan koka i såsen tills den är färdigkokt.
Strö gärna Parmesan över vid servering.
Comments