top of page

BACON & TOMATPASTA


4 portioner

30 minuter


Ingredienser:

250 g bacon

1,5 dl skivad purjolök

0,5 dl tomatpuré

3 vitlöksklyftor, skivade

2 dl grädde

2 dl crème fraiche

4 portioner pasta

150 g körsbärstomater


Parmesan att toppa med


Gör så här:

Stek bacon, vitlök, purjolök och tomatpuré tills löken är mjuk och baconet är genomstekt.

Släng ner pastan i pastavattnet.

Häll samtidigt ner grädde och crème fraiche i baconfräset. Smaka upp såsen med salt & peppar.

Låt såsen koka tills det är ett par minuters koktid kvar på pastan. Häll då över pastan ner i såsen.

Häll i de färska tomaterna.

Är såsen gör tjock så kan du spä med någon dl pastavatten.

Låt pastan koka i såsen tills den är färdigkokt.

Strö gärna Parmesan över vid servering.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page