BACONLINDAD KÖTTFÄRSLIMPA
Limpan är smaksatt med dijon och persilja och inlindad i rökig bacon. Jamen du hör ju, sjukt gott! En rejäl portion husmanskost är väl aldrig fel.
4 portioner
60 minuter
Ingredienser:
500 g färs (jag använde mig av blandfärs)
1,5 dl vispgrädde
1 ägg
1 tsk salt
0,25 tsk svartpeppar
2 tsk dijon
2 msk lökpulver
0,5 dl hackad persilja
2 paket bacon
Gör så här:
Blanda samman alla ingredienser till limpan. För en snyggt formad limpa: Ta fram en mindre brödform och klä invändigt med bacon, låt skivorna hänga över kanten litegrann.
Fyll med färsen, vik över baconöverhänget och vält över limpan på en ugnsform med skarvarna nedåt.
Man kan grädda direkt i brödformen, men jag vill ha rejält med färg på mitt bacon.
Grädda i 200 grader i ca 40 min. Tempa limpan, den ska hålla över 70 grader!
Låt gärna limpan vila 10 min innan du skär den i skivor.
コメント