top of page

BBQ RUB

Provat att göra en rub istället för att marinera köttet?

När man torrrubbar så rostas kryddorna på grillen och förhöjer smaken!

Gnida in köttet lång tid innan behövs inte, max ett par timmar innan eller strax före köttet åker på grillen.

Detta är en ganska basic bbqrub, går såklart att variera efter smak eller vad som ska grillas.

Till ca 600-700 g kött


Ingredienser:

2,5 msk brunt farinsocker

1 msk salt

1 msk lökpulver

1 msk paprikapulver

0,5 msk grovmalen svartpeppar

1 tsk timjan

1 tsk oregano

0,5- 1 tsk chiliflakes

1 tsk vitlökspulver


Gör så här:

Blanda ihop alla ingredienser.

Massera in blandningen i köttet som ska grillas. Nu menar jag massera in, inte strö över.

Blir det kryddblandning över så förvara det i en burk eller liknande.

Grilla inte köttet på allt för hård värme, med sockret i så bränner det lätt. Vi vill ha det rostat, inte bränt.


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page