top of page

BEARNAISESÅS

Det är nog många som inte vågat prova, men det är inte så svårt som man tänker sig. Spara receptet och våga prova, för det är såååå mycket godare med hemgjord än den i affärens kyldisk!

4 portioner

20 minuter


Ingredienser:

200 g smör

1 schalottenlök, hackad

6 vitpepparkorn, krossade

2 msk dragon, hackad (spara kvistarna!)

2 msk vinäger - vitvin eller äppelcidervinäger

4 msk vatten

2 äggulor

3 msk hackad persilja

Ev salt


Gör så här:

Smält smöret, ställ kastrullen åt sidan.

Koka upp vinägern, vattnet, schalottenlök, kvistarna från dragonen och vitpepparkornen.

Reducera tills hälften av vätskan återstår.

Sila av redaktionen och häll ner i kastrullen igen. Nu måste  man vara försiktig med temperaturen! På min spis körde jag på 0,5 av 3 på plattan.

Vispa ner äggulorna, har du termometer så är det lagom att de håller runt 65, absolut inte över 70 för då spricker såsen.

Vispa ner det smälta smöret litegrann i taget, (bra om smöret håller runt 65 grader, lite svalare ok får absolut inte vara för varmt!) vispa ganska kraftigt, gärna med ballongvisp. Såsen tjocknar under tiden du vispar ner smör.

När du fått ner allt smör är såsen rör ner hackad dragon och persilja och smaka av om det behövs salt.

Denna sås är ju absolut godast att äta direkt, så förbered gärna tillbehören innan du slår såsen.


댓글

별점 5점 중 0점을 주었습니다.
등록된 평점 없음

평점 추가
bottom of page