BEEF TACO
Variation på den vanliga fredagstacon, godare enligt mig!
Tar lite tid i ugnen, men förberedelserna är enkla!
4 portioner
30 minuter + tid i ugn
Ingredienser:
600 g nötkött, i tärningar
1 msk paprikapulver
1 msk lökpulver
1 msk oregano
0,5 msk rökt paprikapulver
0,5 msk spiskummin
1,5 msk farinsocker
1,5 msk kinesisk soja
4 vitlöksklyftor, hackade
Chili - efter smak
3 dl fanta
Salt och peppar
Gör så här:
Bryn köttet, salta och peppra.
Lägg över köttet i en gryta med lock som klarar ugn, t.ex. gjutjärnsgryta eller en kastrull utan plastdetaljer.
Häll ner kryddor, socker, soja, vitlök, chili och fanta. Rör om.
Ställ in i ugnen i 150 grader i 2-3 timmar.
Det är klart när köttet är så mört att det går att dra isär.
Dra sönder köttet och blanda ut med skyn.
Supergott