top of page

BENGANS KALASKAKA -KOLAFORMAR

Jag vet inte riktigt vad dessa kakor heter, men det är havreformar fyllda med chokladkola.

Min pappa brukade baka dem till våra kalas när jag var liten, nu är han borta och kakan får heta Bengans kalaskaka hos mig.


40 kakor

45 minuter


Ingredienser:

Formarna:

300 g smält smör

5 dl mjöl

3 dl havregryn

3 dl socker

4 tsk bakpulver

1 ägg


Kolan:

200 g smör

2 dl socker

1.25 dl grädde

2.5 msk kakao

1 msk vetemjöl


Gör så här:

Rör samman torra ingredienser, tillsätt smält smör och ägg och rör samman till en deg.

Klicka ut i aluminiumformar. Grädda i 200 grader i 15 minuter.

Koka under tiden ihop chokladkolan. Läs längre ner hur du gör den.

När du tagit ut kakorna ur ugnen, gör en fördjupning i kakorna med ex ett matskedmått. Gör gärna en ordentlig fördjupning så du får i mycket chokladkola.


Kola:

Smält smör, tillsätt övriga ingredienser och låt koka tills den tjocknar, rör om då och då under tiden.

Fyll kakorna med kolafyllningen och låt stelna.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page