top of page

BIFF STROGANOFF

Alltså biff stroganoff. Det är njutning. Med potatis, gärna pressad. Det möra köttet tillsammans med den gräddiga såsen, det är fin mat det!

Jag låter köttet koka länge för att bli mört, jag tycker blir godast så.


4 portioner

30 minuter + koktid


Ingredienser:

500 g lövbiff i strimlor

1 gul lök, skivad

2 vitlöksklyftor, skivade

2 msk tomatpuré

2 tsk paprikapulver

4 dl vatten

1 msk oxfond

1 msk dijonsenap

1 dl grädde

2 dl crème fraiche

Hackad persilja

Några skivor saltgurka

Salt och peppar


Gör så här:

Stek köttet med salt och peppar i omgångar. Stek lök, vitlök, tomatpuré och paprikapulver tills det får lite färg. Häll i det brynta köttet, vatten och fond. Koka under lock ungefär 1 h, köttet ska bli mört.

Rör ner crème fraiche och grädde, koka tills det tjocknat.

Smaka upp med salt, peppar och ev mer dijonsenap.

Vänd ner hackad persilja före servering, toppa med saltgurka.

Servera med nykokt pressad potatis.


Kommentare

Mit 0 von 5 Sternen bewertet.
Noch keine Ratings

Rating hinzufügen
bottom of page