BIFF STROGANOFF
Alltså biff stroganoff. Det är njutning. Med potatis, gärna pressad. Det möra köttet tillsammans med den gräddiga såsen, det är fin mat det!
Jag låter köttet koka länge för att bli mört, jag tycker blir godast så.
4 portioner
30 minuter + koktid
Ingredienser:
500 g lövbiff i strimlor
1 gul lök, skivad
2 vitlöksklyftor, skivade
2 msk tomatpuré
2 tsk paprikapulver
4 dl vatten
1 msk oxfond
1 msk dijonsenap
1 dl grädde
2 dl crème fraiche
Hackad persilja
Några skivor saltgurka
Salt och peppar
Gör så här:
Stek köttet med salt och peppar i omgångar. Stek lök, vitlök, tomatpuré och paprikapulver tills det får lite färg. Häll i det brynta köttet, vatten och fond. Koka under lock ungefär 1 h, köttet ska bli mört.
Rör ner crème fraiche och grädde, koka tills det tjocknat.
Smaka upp med salt, peppar och ev mer dijonsenap.
Vänd ner hackad persilja före servering, toppa med saltgurka.
Servera med nykokt pressad potatis.
Kommentare