BIFFAR I AJVARSÅS
Saftiga, goda biffar i en mild, men ändå smakrik sås. Detta resulterar i renskrapade fat hemma hos oss!
4 portioner
45 minuter
Ingredienser:
Biffar:
500 g färs
1 ägg
0,5 dl grädde
2 vitlöksklyftor, pressade
2 msk ajvar
1 msk paprikapulver
1 msk lökpulver
0,75 tsk salt
0,25 tsk svartpeppar
Sås:
0,5 dl ajvar
2 dl grädde
2 dl crème fraiche
1 msk kalvfond
Salt och peppar
Gör så här:
Blanda samman färsen med ägg, grädde och smaksättning. Forma biffar.
Stek biffarna tills de får fin färg och är genomstekta, ta upp på fat, eller så kan du ge biffarna färg i stekpannan och låta dem gå klart i ugnen medan du gör såsen.
Häll ajvar i stekpannan tillsammans med grädde, crème fraiche och fond. Låt koka ihop och smaka upp med salt och peppar. Lägg i biffarna och låt dem bli genomvarma i såsen. Servera med ris.
Comments