BIFFAR I KANTARELLSÅS
Biffar är livet. Kantareller är livet.
Detta är klockrent, så gott!
4 portioner
45 minuter
Ingredienser:
500 g färs - jag använder blandfärs
0,5 dl grädde
1 ägg
1 msk lökpulver
0,75 tsk salt
0,5 tsk malen svartpeppar
2 tsk dijonsenap
Smör att steka i
250 g kantareller
2 dl vatten
1 tärning svampbuljong
3 dl grädde
1-2 tsk svartvinbärsgelé
Salt och peppar
Gör så här:
Blanda samman alla ingredienser till biffarna, forma biffar.
Stek biffarna i smör i omgångar tills de är genomstekta. Ta upp på fat.
Lägg i lite nytt smör i stekpannan och häll i kantarellerna, de kommer vätska sig rejält. Låt vätskan koka bort och stek kantarellerna tills de får färg, salta och peppra lite.
Tillsätt buljongtärningen och vattnet. Låt koka tills dess att mindre än hälften av vattnet återstår.
Häll i grädden och låt koka tills dess att såsen tjocknar. Smaka upp med gelé, salt och peppar.
När såsen tjocknat så lägg i biffarna och låt dem bli varma i såsen.
留言