top of page

BIFFAR I KANTARELLSÅS

Biffar är livet. Kantareller är livet.

Detta är klockrent, så gott!

4 portioner

45 minuter


Ingredienser:

500 g färs - jag använder blandfärs

0,5 dl grädde

1 ägg

1 msk lökpulver

0,75 tsk salt

0,5 tsk malen svartpeppar

2 tsk dijonsenap

Smör att steka i


250 g kantareller

2 dl vatten

1 tärning svampbuljong

3 dl grädde

1-2 tsk svartvinbärsgelé

Salt och peppar


Gör så här:

Blanda samman alla ingredienser till biffarna, forma biffar.

Stek biffarna i smör i omgångar tills de är genomstekta. Ta upp på fat.

Lägg i lite nytt smör i stekpannan och häll i kantarellerna, de kommer vätska sig rejält. Låt vätskan koka bort och stek kantarellerna tills de får färg, salta och peppra lite.

Tillsätt buljongtärningen och vattnet. Låt koka tills dess att mindre än hälften av vattnet återstår.

Häll i grädden och låt koka tills dess att såsen tjocknar. Smaka upp med gelé, salt och peppar.

När såsen tjocknat så lägg i biffarna och låt dem bli varma i såsen.


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page