BLÅBÄRSGROTTOR
Verkar som att hallongrottor är en favorit hos många, precis som hemma hos oss.
Har man inte hallonsylt hemma funkar det lika bra med blåbär.
20-25 hallongrottor
45 minuter
För ett smidigare grottbak: Rumsvarmt smör måste det vara, annars är degen svår att få ihop. En matsked olja i degen ger en smidig deg som är lättformad! Gör hålet i kakan direkt när du gjort en boll, så spricker den inte lika lätt. Gör ett rejält hål! Ställ formarna i minimuffinsform så blir grottorna snygga i formen. Häll sylten i spritspåse för på smidigast sätt få ner sylten i hålet. Ingredienser: 200 g rumsvarmt smör 4,5 dl mjöl
1 dl strösocker
1 msk olja
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Ca 1 dl blåbärssylt
Gör så här: Knåda samman samtliga ingredienser förutom sylt till en deg. Rulla runda bollar, typ lika stora som valnötter, och lägg i småkaksformar. Gör ett hål i kakan, fyll med sylten. Grädda i 15-18 min 175 grader.
Comments