top of page

BLÅBÄRSKAKA MED KNAPRIGT HAVRESMUL

En långpannekaka med blåbär. Den har allt som en god kaka kan tänkas erbjuda - saftig, smakrik och lite knaprig på toppen.

Botten är en vanlig mjuk kaka, smaksatt med citron.


Supergod som den är, eller servera den med en klick vaniljvisp.


ca 18 bitar 15 minuter + tid i ugn


Ingredienser:

Smul:

75 g smält smör

1,5 dl rörsocker strö

1,25 dl havregryn

1,25 dl mjöl


Smet:

3 ägg

3 dl strösocker

4 dl mjöl

1 msk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

0,75 dl mjölk

Zest från 1 citron

100 g smält smör


5 dl blåbär

2 msk potatismjöl


Gör så här:

Börja med smulet, blanda bara samman ingredienserna med handen.

Blanda blåbär med potatismjöl.

Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Sikta ner mjöl tillsammans med vaniljsocker och bakpulver. Vänd ner med slickepott tills du har en slät smet. Vänd sedan ner zest, mjölk och smör.

Häll upp smeten i en bakplåtspapperklädd ugnsform, min mäter 34×24 cm.

Strö blåbären på smeten och toppa med smulet.

Grädda i ugnen i 225 grader i 25-35 min.

Känn med en provsticka, smeten ska inte kladda av sig på stickan, men blåbären kommer göra det. Eller om du tempar så är innertemp på 98 grader bra.


Låt svalna på galler.

Servera som den är eller med en klick vaniljvisp.



Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page