BRÖDKAKA I LÅNGPANNA
- mammansmat
- 4 jan. 2024
- 1 min läsning
Bröd med brödkryddor är ju så gott!
Här gjorde jag en vanlig sats med brödkakor men bakade ut hela degen i en långpanna istället för att göra runda kakor.
Blev riktigt, riktigt bra!
Godaste brödet någonsin sa mina barn!

20 bitar
90 minuter
Ingredienser:
50 g jäst
75 g rumsvarmt smör
5 dl mjölk
0,75 dl sirap
2 tsk salt
1 msk brödkryddor
5 dl vetemjöl
8-10 dl rågsikt
Gör så här:
Värm mjölken tills den håller ca 37 grader. Blanda ihop jäst, mjölk, sirap, brödkryddor salt och vetemjöl i en degblandare.
Tillsätt 5 dl rågsikt och låt maskinen jobba, tillsätt mer rågsikt pö om pö tills du har en deg som släpper kanterna på maskinen.
Tillsätt då det rumsvarma smöret och låt maskinen knåda i ca 10 min.
Låt jäsa övertäckt i 30-40 min.
Häll ur degen i en bakplåtspapperklädd långpanna, tryck ut den med lätt mjölade händer ända ut i kanterna, skär rutor med en degskrapa och nagga brödet.
Låt jäsa under bakduk i 40 min.
Grädda i 225 grader i ca 20 min. Låt svalna på galler, under bakduk.
Comments