top of page

BRÖDKAKA I LÅNGPANNA

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 4 jan. 2024
  • 1 min läsning

Bröd med brödkryddor är ju så gott!

Här gjorde jag en vanlig sats med brödkakor men bakade ut hela degen i en långpanna istället för att göra runda kakor.

Blev riktigt, riktigt bra!

Godaste brödet någonsin sa mina barn!


20 bitar

90 minuter


Ingredienser:

50 g jäst

75 g rumsvarmt smör

5 dl mjölk

0,75 dl sirap

2 tsk salt

1 msk brödkryddor

5 dl vetemjöl

8-10 dl rågsikt


Gör så här:

Värm mjölken tills den håller ca 37 grader. Blanda ihop jäst, mjölk, sirap, brödkryddor salt och vetemjöl i en degblandare.

Tillsätt 5 dl rågsikt och låt maskinen jobba, tillsätt mer rågsikt pö om pö tills du har en deg som släpper kanterna på maskinen.

Tillsätt då det rumsvarma smöret och låt maskinen knåda i ca 10 min.

Låt jäsa övertäckt i 30-40 min.

Häll ur degen i en bakplåtspapperklädd långpanna, tryck ut den med lätt mjölade händer ända ut i kanterna, skär rutor med en degskrapa och nagga brödet.

Låt jäsa under bakduk i 40 min.


Grädda i 225 grader i ca 20 min. Låt svalna på galler, under bakduk.

Senaste inlägg

Visa alla

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page