top of page

BROCCOLIPAJ MED FETA, SOLTORKADE TOMATER OCH SALTA MANDLAR

Matpaj gör jag på tok för sällan. Varför vet jag egentligen inte, för det är ju himla gott och går att variera i det oändliga!

4-6 portioner

60 minuter


Ingredienser:

180 g kallt smör 4 dl mjöl 2-3 msk kallt vatten 200 g broccolibuketter, gärna färska 150 g fetaost 1 dl soltorkade tomater, i bitar 3 ägg 1,5 dl grädde 1,5 dl mjölk 125 g riven ost 75 g rostade salta mandlar att strö över

Gör så här: Gör degen, nyp snabbt ihop mjöl, smör och vatten, eller gör den i matberedaren. Tryck ut degen i en pajform. Tryck gärna upp degen lite över kanten så degen inte åker ihop när du förgräddar den. Nagga degen med gaffel och förgrädda i 225 grader i ca 15 min. Förväll broccolin i ett par minuter. Låt rinna av ordentligt. Spara ev ett par okokta, tunnskivade stjälkar att dekorera med. Lägg broccolin i pajskalet, smula över feta och soltorkade tomater. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde och ost. Smaka upp med salt och peppar. Häll över äggstanningen och dekorera med broccolin. Grädda i 200 grader i 30-40 min tills stanningen stannat och pajen fått fin färg. Hacka mandlarna och strö över pajen. Låt gärna pajen sätta sig i 20-30 min före servering.



Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page