BROCCOLIPAJ MED FETA, SOLTORKADE TOMATER OCH SALTA MANDLAR
Matpaj gör jag på tok för sällan. Varför vet jag egentligen inte, för det är ju himla gott och går att variera i det oändliga!
4-6 portioner
60 minuter
Ingredienser:
180 g kallt smör 4 dl mjöl 2-3 msk kallt vatten 200 g broccolibuketter, gärna färska 150 g fetaost 1 dl soltorkade tomater, i bitar 3 ägg 1,5 dl grädde 1,5 dl mjölk 125 g riven ost 75 g rostade salta mandlar att strö över
Gör så här: Gör degen, nyp snabbt ihop mjöl, smör och vatten, eller gör den i matberedaren. Tryck ut degen i en pajform. Tryck gärna upp degen lite över kanten så degen inte åker ihop när du förgräddar den. Nagga degen med gaffel och förgrädda i 225 grader i ca 15 min. Förväll broccolin i ett par minuter. Låt rinna av ordentligt. Spara ev ett par okokta, tunnskivade stjälkar att dekorera med. Lägg broccolin i pajskalet, smula över feta och soltorkade tomater. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde och ost. Smaka upp med salt och peppar. Häll över äggstanningen och dekorera med broccolin. Grädda i 200 grader i 30-40 min tills stanningen stannat och pajen fått fin färg. Hacka mandlarna och strö över pajen. Låt gärna pajen sätta sig i 20-30 min före servering.
Comments