top of page

BROWNIE MED CHEESECAKESWIRL OCH HALLON

Det är lika gott som det låter. Den har liksom allt. Choklad, cheescake och hallon, vad mer behövs liksom? Det skulle väl vara en kopp kaffe kanske.

20 bitar

45 minuter


Ingredienser:

Brownie:

200 g smör

3 dl socker

4 ägg

1,5 dl kakao

3,5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver


Cheesecake:

300 g färskost

0,5 dl strösocker

1,5 msk vaniljsocker

2 äggulor 


125 g frysta hallon


Gör så här:

Brownie:

Smält smöret, rör ner socker och siktad kakao. Rör sedan ner ett ägg i taget. Sikta ner vetemjöl och bakpulver och vänd ner det.


cheesecake:

Vispa ihop färskosten med socker, vaniljsocker och äggulor. Det blir en ganska rinnig smet.


Häll browniesmeten i botten på en bakplåtspappersklädd ugnsform, ca 25x35 cm, och bred ut smeten. Häll cheescakesmeten ovanpå, swirla med en kniv så det blandas lite och det blir fina mönster.

Krossa en del av de frysta hallonen, låt en del vara hela och strö hallonen över kakan.


Grädda i 175 grader i ca 30 min. Smeten ska INTE ha satt sig helt. När du skakar formen ska det vara lite dallrigt fortfarande, men inte rinnigt.


Låt svalna och ha i kylen i några timmar, helst över natt, före du skär upp den i rutor.  


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page