top of page

BRÄNDA MANDLAR

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 9 jan. 2022
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 3 jan. 2024

Brända mandlar hör ju julen till! Doften, smaken och känslan, man blir ju alldeles varm av bara tanken.

Jag har lite kanel i, det tycker jag passar fint. Men det kan man byta mot vanilj om man tycker det är godare.


20 minuter


Ingredienser:

300 g sötmandlar

250 g strösocker

0.75 dl vatten

1 tsk kanel


Gör så här:

Rosta mandlarna i en torr stekpanna.

Mät upp socker, vatten och kanel i en kastrull. När det börjar koka tillsätt mandlarna och låt koka på ganska hög värme under omrörning tills det sockrat sig runt mandlarna.

När det är "torrt" i kastrullen så separera mandlarna på bakplåtspapper och låt svalna.

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
bottom of page