top of page

BRÖD I LÅNGPANNA

Nybakt bröd - doften, smaken, det drömmjuka brödet med smöret som smälter när man brer mackan.

Men ibland är det svårt att hinna med att forma portionsbröd, då har jag ett ord till dig: långpannebröd! Blir ta mej tusan minst lika gott!

Här är tekakor, fast i långpanna.


15-20 bitar

90 minuter


Ingredienser:

100 g smör

5 dl mjölk

50 g jäst

2 msk sirap

1.5 tsk salt

11-13 dl mjöl


Gör så här:

Smält smör i en kastrull, häll i mjölken och låt den bli fingervarm.

Smula ner jästen i en bunke, häll på den ljumma mjölken, salt och sirap, rör ner det mesta av mjölet, ha i mjölet pö om pö för att inte riskera få i för mycket mjöl

Använd gärna en degassistent, eller degkrokarna på elvispen för knådning. När du har en fin deg som släpper kanterna, knåda degen några minuter. Om du knådar för hand så tar det ungefär dubbel tid att knåda.

Täck med bakduk och låt jäsa i 30 min.

Klä en långpanna av storlek mindre, min mäter 37×28 cm.

Stjälp upp degen på mjölat bakbord, arbeta den en aning och tryck eller kavla ut den och lägg i långpannan.

Dela i bitar med ex en degskrapa. Nagga med brödnaggare eller gaffel. Jäs i 30 min.

Strö lite mjöl över degen, grädda i 225 grader ca 20 min.

Låt svalna en aning innan du avnjuter en macka med smör som smälter!

Σχόλια

Βαθμολογήθηκε με 0 από 5 αστέρια.
Δεν υπάρχουν ακόμη βαθμολογίες

Προσθέστε μια βαθμολογία
bottom of page