BUREK MED FÄRS OCH FETAOST
- mammansmat
- 28 maj 2024
- 1 min läsning
Alltså mat i filodeg är ju så himla gott! Här har jag stekt i hop färs med lite kryddor som ger lite grekiska vibbar. Man kan använda sig av den färsen man själv gillar, nöt, vego, kyckling - ja det är ens egna preferenser som bestämmer!

4 portioner ca 60 minuter
Ingredienser:
500 g färs (valfri sort)
4 vitlöksklyftor, pressade
1 liten gul lök, hackad
2 msk tomatpuré
150 g fetaost
0,5 msk torkad mynta
0,5 msk torkad oregano
1 msk paprikapulver
Salt & peppar
Ca 8 ark filodeg
75 g smör, smält
1 msk olivolja
1,5 msk sesamfrön
Gör så här:
Stek färsen med lök, vitlök och tomatpurén. Krydda med salt, peppar och övriga kryddor.
Stek tills färsen är genomstekt.
Smula ner fetaosten i färsen.
Lägg ut filodegen, lägg färs utmed långsidan på degen.
Pensla resten av ytan på degen med lite smör. Rulla ihop.
Gör en spiral i en rund form, börja inifrån. Fyll nästa ark och rulla ihop, fortsätt på spiralen.
Blanda ner oljan i resterande smör och pensla på din burek.
Strö över sesamfrön och grädda i 200 grader i ungefär 30 min.
Comments