top of page

BUREK MED FÄRS OCH FETAOST

Alltså mat i filodeg är ju så himla gott! Här har jag stekt i hop färs med lite kryddor som ger lite grekiska vibbar. Man kan använda sig av den färsen man själv gillar, nöt, vego, kyckling - ja det är ens egna preferenser som bestämmer!

4 portioner ca 60 minuter


Ingredienser:

500 g färs (valfri sort)

4 vitlöksklyftor, pressade

1 liten gul lök, hackad

2 msk tomatpuré

150 g fetaost

0,5 msk torkad mynta

0,5 msk torkad oregano

1 msk paprikapulver

Salt & peppar


Ca 8 ark filodeg

75 g smör, smält

1 msk olivolja

1,5 msk sesamfrön


Gör så här:

Stek färsen med lök, vitlök och tomatpurén. Krydda med salt, peppar och övriga kryddor.

Stek tills färsen är genomstekt.

Smula ner fetaosten i färsen.

Lägg ut filodegen, lägg färs utmed långsidan på degen.

Pensla resten av ytan på degen med lite smör. Rulla ihop.

Gör en spiral i en rund form, börja inifrån. Fyll nästa ark och rulla ihop, fortsätt på spiralen.

Blanda ner oljan i resterande smör och pensla på din burek.

Strö över sesamfrön och grädda i 200 grader i ungefär 30 min.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page