top of page

BURGARE MED KANTARELLER OCH RÖDLÖK

Grillad burgare av högrevsfärs, med en dressing med dijonsenap, toppad med kantareller och rödlök som långsamt smörstekts.


4 burgare

45 minuter


Ingredienser:

Smör att steka i

2-3 rödlökar, skivade

1 l kantareller

400 g högrevsfärs

Salt och svartpeppar

Ost till burgaren, gärna med mycket smak

4 hamburgerbröd


Dressing:

1,5 dl crème fraiche

0,5 dl majonnäs

2 msk dijonsenap

1 tsk honung

Salt och peppar


Gör så här:

Gör 4 burgare av färsen.

Rör ihop alla ingredienser till dressingen och smaka upp med salt, peppar och ev. mer dijon eller honung.

Stek löken och kantarellerna i rikligt med smör på låg värme ganska länge, gärna 20 min. Smaka upp med salt och peppar.

Grilla burgarna, salta och peppra. När burgarna strax är genomstekta lägg på osten och låt den smälta.

Bygg en burgare med bröd, såsen, ev sallad, burgaren med ost och toppa med löken och kantarellerna.







Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page