BURGARE MED KANTARELLER OCH RÖDLÖK
Grillad burgare av högrevsfärs, med en dressing med dijonsenap, toppad med kantareller och rödlök som långsamt smörstekts.
4 burgare
45 minuter
Ingredienser:
Smör att steka i
2-3 rödlökar, skivade
1 l kantareller
400 g högrevsfärs
Salt och svartpeppar
Ost till burgaren, gärna med mycket smak
4 hamburgerbröd
Dressing:
1,5 dl crème fraiche
0,5 dl majonnäs
2 msk dijonsenap
1 tsk honung
Salt och peppar
Gör så här:
Gör 4 burgare av färsen.
Rör ihop alla ingredienser till dressingen och smaka upp med salt, peppar och ev. mer dijon eller honung.
Stek löken och kantarellerna i rikligt med smör på låg värme ganska länge, gärna 20 min. Smaka upp med salt och peppar.
Grilla burgarna, salta och peppra. När burgarna strax är genomstekta lägg på osten och låt den smälta.
Bygg en burgare med bröd, såsen, ev sallad, burgaren med ost och toppa med löken och kantarellerna.
Comentarios