top of page

BUTTERKAKA I LÅNGPANNA

Jag har verkligen fastnat för att baka i långpanna, det är enklare och resultatet blir så himla bra!

Här är saftiga och ljuvligt goda bullar i bakade i långpanna. I mitten av bullen finns en rejäl klick vaniljkräm. Hela härligheten är toppad med glasyr.



24 bullar

90 minuter


Ingredienser:

Vetedeg:

150 g rumsvarmt smör

5 dl mjölk

50 g jäst

1 dl strösocker

1/2 tsk salt

3 tsk malen kardemumma

12-14 dl vetemjöl

1 ägg att pensla med


Fyllning:

150 g rumsvarmt smör

1,5 dl strösocker

2,5 msk kanel


4 dl vaniljkräm, hemkokt eller gör som jag gjorde - använde marsan


Glasyr:

2 dl florsocker + 1-2 msk vatten


Gör så här:

Värm mjölken till 36 grader.

Blanda samman den ljumma mjölken med jäst, salt, socker och kardemumma i en degblandare, blanda i typ 1L av mjölet och tillsätt mer mjöl eftersom tills du har en smidig deg som släpper bunkens kanter.

Låt maskinen arbeta degen i ca 5 minuter, tillsätt smöret och låt gå 5 minuter till.

Täck bunken med en bakduk och låt jäsa 40 min.


Blanda ihop ingredienserna smöret, sockret och kanelen till fyllningen.


Kavla ut degen till en rektangel. Bred på fyllningen. Rulla ihop degen till en lång rulle och dela i 24 delar. Lägg bullarna brevid varandra i en långpanna, ha bakplåtspapper i botten på långpannan, eller smörj den så bullarna inte fastnar när de gräddas.

Låt jäsa 40 min övertäckt med bakduk.

Gör en fördjupning i bullarna med t.ex. skaftet från en sked. Spritsa i vaniljkräm, tryck gärna ned tyllen ordentligt i bullen så det fylls med mycket vaniljkräm. (Jag hoppade att fylla vissa av bullarna med vaniljkräm)

Pensla bullarna med uppvispat  ägg med litelite salt i.

Grädda i 200 grader i 20-25 minuter.

Låt bullarna svalna.


Rör ihop florsocker med vatten till en ganska tjock glasyr och ringla glasyren över bullarna före servering.



Комментарии

Оценка: 0 из 5 звезд.
Еще нет оценок

Добавить рейтинг
bottom of page