CHICKEN NUGGETS
Köpenuggets i all ära, men detta är bra mycket godare!
Friteringsmomentet kan kännas lite läbbigt första gången, men med en termometer och ett lock i närheten så kommer allt gå fint!
4 portioner
45 minuter
Ingredienser:
600 g kycklingfiléer
Salt, peppar ev. lite vitlökspulver
1 dl vetemjöl
2 ägg
2-3 dl pankoströbröd
Olja att fritera i
Gör så här:
Dela kycklingfiléerna i nuggetsstora bitar.
Salta och krydda på båda sidor.
Häll mjöl i en skål, vispa upp äggen med lite salt i en annan skål och häll panko i en tredje.
Doppa kycklingbitarna först i mjöl, sen ägg och till sist panko.
Häll olja i en kastrull eller stekpanna, det ska vara ett par centimeter upp.
Hetta upp olja till 180 grader. Lägg i några kycklingbitar i taget, fritera ett par, tre minuter på varje sida.
När kycklingen håller över 70 grader är den färdig.
Lägg upp på hushållspapper och låt överflödigt fett rinna av.
Håll koll på oljans temperatur under tiden som du friterar!
Comments