CHILI CON CARNE
Jag använder stora vita bönor i, de är enklare att pilla bort än de små, för visst är har väl alla familjer minst en bönhatare?
4 portioner
30 min + ev koktid
Ingredienser:
1-2 gula lökar, hackade
2 vitlöksklyftor, pressade
500 g nötfärs
1 msk paprikapulver
1.5 tsk spiskummin
Chili efter smak
Salt och peppar
2 msk tomatpuré
0.5 dl chilisås
1 burk krossade tomater
1 tärning köttbuljong.
200-400 g stora vita bönor
1 liten burk majs
Gör så här:
Fräs lök, vitlök och färs i lite olja. Krydda med paprika, spiskummin, salt, peppar och chili. Fräs med tomatpurén en sväng.
Tillsätt chilisås, krossade tomater/tomater och köttbuljong. Låt koka under lock ungefär en timme.
Ha i bönor och majs det sista, de ska bara bli genomvarma.
Servas med ris, bröd eller nachochips. Givet är ju en klick crème fraiche.
Comments