top of page

CHILI CON CARNE

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 14 nov. 2021
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 20 jan. 2024

Jag använder stora vita bönor i, de är enklare att pilla bort än de små, för visst är har väl alla familjer minst en bönhatare?

4 portioner

30 min + ev koktid


Ingredienser:

1-2 gula lökar, hackade

2 vitlöksklyftor, pressade

500 g nötfärs

1 msk paprikapulver

1.5 tsk spiskummin

Chili efter smak

Salt och peppar

2 msk tomatpuré

0.5 dl chilisås

1 burk krossade tomater

1 tärning köttbuljong.

200-400 g stora vita bönor

1 liten burk majs


Gör så här:

Fräs lök, vitlök och färs i lite olja. Krydda med paprika, spiskummin, salt, peppar och chili. Fräs med tomatpurén en sväng.

Tillsätt chilisås, krossade tomater/tomater och köttbuljong. Låt koka under lock ungefär en timme.

Ha i bönor och majs det sista, de ska bara bli genomvarma.

Servas med ris, bröd eller nachochips. Givet är ju en klick crème fraiche.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page