top of page

CHILI CON CARNE

Jag använder stora vita bönor i, de är enklare att pilla bort än de små, för visst är har väl alla familjer minst en bönhatare?

4 portioner

30 min + ev koktid


Ingredienser:

1-2 gula lökar, hackade

2 vitlöksklyftor, pressade

500 g nötfärs

1 msk paprikapulver

1.5 tsk spiskummin

Chili efter smak

Salt och peppar

2 msk tomatpuré

0.5 dl chilisås

1 burk krossade tomater

1 tärning köttbuljong.

200-400 g stora vita bönor

1 liten burk majs


Gör så här:

Fräs lök, vitlök och färs i lite olja. Krydda med paprika, spiskummin, salt, peppar och chili. Fräs med tomatpurén en sväng.

Tillsätt chilisås, krossade tomater/tomater och köttbuljong. Låt koka under lock ungefär en timme.

Ha i bönor och majs det sista, de ska bara bli genomvarma.

Servas med ris, bröd eller nachochips. Givet är ju en klick crème fraiche.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page