CITRONPASTA
En supersnabb och krämigt god pastarätt. Såsen kokas samtidigt som pastan kokar.
Toppa med extra parmesan och persilja vid servering.
En så enkel rätt som ändå känns lite lyxig, lika gott en vanlig måndag som med ett glas vin en fredagskväll.
2 portioner
20 minuter
Ingredienser:
200 g linguine
Smör att steka i
2 vitlöksklyftor, pressade
Chiliflakes
2 dl crème fraiche
Zest från 1 citron + 1-2 msk saft
Salt och svartpeppar
Ev. Någon dl pastavatten
40 g parmesan, riven
Persilja att strö över
Gör så här:
Under tiden som pastan kokar:
Fräs vitlöken och lite chili i smöret tills det doftar gott och fått lite färg, passa det för det bränner lätt!
Häll på crème fraiche, salt och peppar, låt koka ett par minuter.
Ta upp pastan när det är ett par minuters koktid kvar och vänd ner den i såsen. Låt pastan koka klart, späd eventuellt med någon dl pastavatten om det behövs.
När pastan är färdig - vänd ner zest och parmesan.
Servera direkt.
Comments