top of page

CITRONPASTA

En supersnabb och krämigt god pastarätt. Såsen kokas samtidigt som pastan kokar.

Toppa med extra parmesan och persilja vid servering.

En så enkel rätt som ändå känns lite lyxig, lika gott en vanlig måndag som med ett glas vin en fredagskväll.


2 portioner

20 minuter


Ingredienser:

200 g linguine

Smör att steka i

2 vitlöksklyftor, pressade

Chiliflakes

2 dl crème fraiche

Zest från 1 citron + 1-2 msk saft

Salt och svartpeppar

Ev. Någon dl pastavatten

40 g parmesan, riven

Persilja att strö över


Gör så här:

Under tiden som pastan kokar:

Fräs vitlöken och lite chili i smöret tills det doftar gott och fått lite färg, passa det för det bränner lätt!

Häll på crème fraiche, salt och peppar, låt koka ett par minuter.

Ta upp pastan när det är ett par minuters koktid kvar och vänd ner den i såsen. Låt pastan koka klart, späd eventuellt med någon dl pastavatten om det behövs.

När pastan är färdig - vänd ner zest och parmesan.

Servera direkt.



Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page