CORNFLAKESFISK MED KALL DILLSÅS
- mammansmat
- 7 jan. 2024
- 1 min läsning
När man är sugen på panerad fisk men inte orkar hålla på att panera och steka så är detta ett utmärkt alternativ. Krossa cornflakes med olja och kryddor och strö över fisken som sedan ugnsbakas. Enkelt och jättegott.

4 portioner
30 minuter
Ingredienser:
Fisken:
600 g torskfilé
1 L kallt vatten
0,25-0,5 dl salt
75 g cornflakes
0,5 dl olja
2 vitlöksklyftor, pressade
3 msk dill
Citronpeppar
Kall dillsås:
1 dl bostongurka
0,75 dl majonnäs
3 dl gräddfil
0,5 dl hackad dill
Salt, peppar
Saft från citron
Ev. lite socker
Gör så här:
Vispa ut saltet i vattnet i en stor skål. Lägg i den frysta torsken i vattnet och låt den tina där i. Antingen i kylskåpet eller i rumstemperatur.
Ju saltare vatten, desto kortare tid i vattnet för fisken. Jag hade 0,3 dl salt och lät fisken rimma i 5 timmar.
Har du färsk fisk kan du ta den större mängden salt och låta fisken rimma någon timma bara.
Ta upp fisken ur lagen, låt rinna av och torka av lite med hushållspapper. Lägg fisken i en ugnsfast form, krydda med citronpeppar.
Krossa cornflakes, blanda med olja, dill och vitlök. Lägg cornflakesblandningen över fisken, grädda i ugnen i 225 grader i 15-20 min.
Sås:
Blanda bostongurka, majonnäs, gräddfil och dill. Smaka upp med salt, peppar, pressad citron och ev. socker. Låt gärna stå kallt någon timma före servering.

Fantstiskt gott! En favorit hemma hos oss.