top of page

CORNFLAKESFISK MED KALL DILLSÅS

När man är sugen på panerad fisk men inte orkar hålla på att panera och steka så är detta ett utmärkt alternativ. Krossa cornflakes med olja och kryddor och strö över fisken som sedan ugnsbakas. Enkelt och jättegott.


4 portioner

30 minuter


Ingredienser:

Fisken:

600 g torskfilé

1 L kallt vatten

0,25-0,5 dl salt

75 g cornflakes

0,5 dl olja

2 vitlöksklyftor, pressade

3 msk dill

Citronpeppar


Kall dillsås:

1 dl bostongurka

0,75 dl majonnäs

3 dl gräddfil

0,5 dl hackad dill

Salt, peppar

Saft från citron

Ev. lite socker


Gör så här:

Vispa ut saltet i vattnet i en stor skål. Lägg i den frysta torsken i vattnet och låt den tina där i. Antingen i kylskåpet eller i rumstemperatur.

Ju saltare vatten, desto kortare tid i vattnet för fisken. Jag hade 0,3 dl salt och lät fisken rimma i 5 timmar.

Har du färsk fisk kan du ta den större mängden salt och låta fisken rimma någon timma bara.

Ta upp fisken ur lagen, låt rinna av och torka av lite med hushållspapper. Lägg fisken i en ugnsfast form, krydda med citronpeppar.

Krossa cornflakes, blanda med olja, dill och vitlök. Lägg cornflakesblandningen över fisken, grädda i ugnen i 225 grader i 15-20 min.


Sås:

Blanda bostongurka, majonnäs, gräddfil och dill. Smaka upp med salt, peppar, pressad citron och ev. socker. Låt gärna stå kallt någon timma före servering.




Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page