top of page

CORNFLAKESPANERAD KYCKLING

En favorit här hemma!

Kyckling panerad i cornflakes och panko, stekt i ugnen!

Så gott med kokt ris och en kall sås 👌

Jag gjorde en kall sås på bara crème fraiche och sweetchilisås och serverade till 😊

4 portioner

45 minuter


Ingredienser:

500 g kycklingfilé

Salt

peppar

vitlökspulver

lökpulver

paprikapulver


1 dl mjöl

2 ägg

4 dl cornflakes

2 dl panko

0.5 dl olja


Gör så här:

Häll mjöl i en skål. Vispa upp ägg i en annan. Häll cornflakes och panko i en skål och krossa med handen, häll ner oljan och blanda in i cornflakes och panko.

Dela kycklingfiléerna i mindre bitar. Salta och krydda. Vänd i först mjöl, sen i ägg och till sist i cornflakes/panko.


Lägg på en plåt och sätt in i 225 grader tills dess att kycklingen är klar. För mig tog det mellan 15 och 20 min, det beror på hur tjock man skär kycklingen.


Servera med ris och en kall sås.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page