top of page

COUSCOUSSALLAD

Jag råkar älska couscous, den milda smaken är utmärkt att smaksätta med precis vad man känner för.

Denna är lika god som stomme i en sallad eller som enkelt tillbehör till en krämig gryta.

4 portioner

15 minuter


Ingredienser:

2 vitlöksklyftor, pressade

1 tsk gurkmeja

2 tsk paprikapulver

1 tärning grönsaksbuljong

Lite salt

5 dl vatten

3 dl couscous

1/2 pressad lime

Hackad persilja


Gör så här:

Bryn vitlök, gurkmeja och paprikapulver i olja.

Häll på 5 dl vatten, koka upp med buljongtärning och salt. Tillsätt couscous, rör om, sätt på locket och dra av från värmen. Låt stå 5-10 min. Rör om igen och fluffa upp couscousen. Smaka upp med persiljan och limen.

Stoppa i grönsaker som du gillar. I denna hade jag grillad majs, purjo, kikärtor och tomater.


Gott ljummen som tillbehör till något gott grillat och en kall god sås. Men smakar också väldigt gott kall!

Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
bottom of page