top of page

COUSCOUSSALLAD

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 3 nov. 2021
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 26 jan. 2024

Jag råkar älska couscous, den milda smaken är utmärkt att smaksätta med precis vad man känner för.

Denna är lika god som stomme i en sallad eller som enkelt tillbehör till en krämig gryta.

4 portioner

15 minuter


Ingredienser:

2 vitlöksklyftor, pressade

1 tsk gurkmeja

2 tsk paprikapulver

1 tärning grönsaksbuljong

Lite salt

5 dl vatten

3 dl couscous

1/2 pressad lime

Hackad persilja


Gör så här:

Bryn vitlök, gurkmeja och paprikapulver i olja.

Häll på 5 dl vatten, koka upp med buljongtärning och salt. Tillsätt couscous, rör om, sätt på locket och dra av från värmen. Låt stå 5-10 min. Rör om igen och fluffa upp couscousen. Smaka upp med persiljan och limen.

Stoppa i grönsaker som du gillar. I denna hade jag grillad majs, purjo, kikärtor och tomater.


Gott ljummen som tillbehör till något gott grillat och en kall god sås. Men smakar också väldigt gott kall!

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page