COUSCOUSSALLAD
Jag råkar älska couscous, den milda smaken är utmärkt att smaksätta med precis vad man känner för.
Denna är lika god som stomme i en sallad eller som enkelt tillbehör till en krämig gryta.
4 portioner
15 minuter
Ingredienser:
2 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk gurkmeja
2 tsk paprikapulver
1 tärning grönsaksbuljong
Lite salt
5 dl vatten
3 dl couscous
1/2 pressad lime
Hackad persilja
Gör så här:
Bryn vitlök, gurkmeja och paprikapulver i olja.
Häll på 5 dl vatten, koka upp med buljongtärning och salt. Tillsätt couscous, rör om, sätt på locket och dra av från värmen. Låt stå 5-10 min. Rör om igen och fluffa upp couscousen. Smaka upp med persiljan och limen.
Stoppa i grönsaker som du gillar. I denna hade jag grillad majs, purjo, kikärtor och tomater.
Gott ljummen som tillbehör till något gott grillat och en kall god sås. Men smakar också väldigt gott kall!
コメント