DRAGONFISK
En av mina absoluta favoriter av fiskrätter. Älskar såsen som blir, gräddig med en fantastiskt god dragonsmak.
Enkel maträtt med imponerande smaker.
Jag brukar alltid rimma vit fisk, det gör att fisken blir lite fastare i köttet och får mer smak. Jag låter mina frysta filéer tina i rimlagen!
4 portioner
45 minuter
Ingredienser:
1 L kallt vatten
0,25-0,5 dl salt
500 g torskfilé
2 skivade schalottenlökar
1.5 msk torkad dragon
0.25 dl vitt vin
0.5 citron, saften
2 dl grädde
2 dl crème fraiche
salt, vitpeppar
0,5 dl hackad persilja
2 dl riven ost
Gör så här:
Rimma fisken:
Vispa ut saltet i vattnet i en stor skål. Lägg i den frysta torsken i vattnet och låt den tina där i. Antingen i kylskåpet eller i rumstemperatur.
Ju saltare vatten, desto kortare tid i vattnet för fisken. Jag hade 0,3 dl salt och lät fisken rimma i 5 timmar.
Har du färsk fisk kan du ta den större mängden salt och låta fisken rimma någon timma bara.
Ta upp fisken ur lagen, låt rinna av och torka av lite med hushållspapper.
Fiskgratängen:
Stek schalottenlök med dragon tills löken får lite färg. Tillsätt vin och låt det koka ned.
Häll i grädde och crème fraiche och koka ihop, krydda med salt och peppar.
När såsen kokat ihop, smaka upp med citronsaft och rör ner hackad persilja.
Lägg fisken i en ugnsform, krydda med vitpeppar. Om du väljer att inte rimma torsken så saltar du fisken också!
Kör i 200 grader 15-20 min. Servera med kokt potatis och ärter.
Comments