top of page

ETT FANTASTISKT BRÖD

Det här brödet är liksom för bra för att vara sant. Ingen knådning, ingen runddrivning av deg eller nåt kruxigt. Bara att slänga ihop, låta jäsa, baka ut och grädda. Själva arbetsinsatsen är knappt 10 min. Resultatet, oh, resultatet! Seg härlig skorpa med saftigt, luftigt inkråm.



För typ 8 mackor (dubbla gärna, men det är absolut godast samma dag som det är bakat)

Över 90 minuter


Ingredienser:

12 g jäst

1 dl mjölk

2.5 dl vatten

6.25 dl mjöl

1 tsk salt

0.5 msk honung

0.5 dl mjöl till utbakning


Gör så här:

Rör ihop samtliga ingredienser till en lös deg. Det ska inte knådas och kännas på glutentrådar här, utan när det är ihoprört så strö lite mjöl över, täck bunken och låt jäsa I 1.5 - 2 h. Den ska ha dubblat sig minst.


Strö mjöl på bordet, stjälp upp degen, strö över mjöl över degen. Degen ska absolut inte knådas eller runddrivas, utan alla härliga jäsbubblor ska vara kvar. Dela den bara i lagom bitar och lägg på plåt.


Grädda direkt, utan en andra jäsning, i 250 grader knappt 15 min.

Låt svalna på galler utan handduk.


Vill du göra till frukost så sväng ihop degen på kvällen, låt den jäsa i kylen över natten, sen är det bara att dela upp degen och grädda av till frukosten.

Lyxigt värre.

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page