FÄRS I TERIYAKISÅS MED RISNUDLAR
- mammansmat
- 7 apr. 2022
- 1 min läsning
Uppdaterat: 26 jan. 2024
Något som går hem här hemma är stekta nudlar med asiatiska smaker. Ungarna plockar fram ätpinnarna och äter med god aptit!

4 portioner
30 minuter
Ingredienser:
Risnudlar för 4 portioner Naturell olja 2 msk sesamolja 1/2 liten purjolök, skivad 3 vitlöksklyftor, hackade Chili efter smak 2 tsk riven färsk ingefära 500 g nötfärs 1 flaska teriyakisås, 300 ml 3 salladslökar, skivad 1 paprika, skivad Salt och peppar Lime och sojasås till servering
Gör så här: Koka nudlarna efter anvisning på förpackningen. Skölj i kallt vatten. Stek lökar, ingefära och chili i oljorna. När löken mjuknat och börjat få färg, tillsätt färsen och stek tills den får färg och är genomstekt. Salta och peppra en aning, häll i teriyakisåsen och skölj ur det sista ur flaskan med en skvätt vatten som du sen häller ner i stekpannan. Tillsätt salladslök och paprika och låt koka ihop 3-4 minuter. Smaka upp med salt och peppar. Vänd ner nudlarna och låt de bli genomvarma. Servera med limeklyftor och sojasås.
Comments