FALUKORV ALLT-PÅ-EN-PLÅT
- mammansmat
- 31 jan. 2022
- 1 min läsning
Uppdaterat: 3 jan. 2024
Falukorven får samsas med potatisen och du får tid över till annat när maten gräddas och dofterna sprids i hemmet.
Smaksättning på korven och potatisen kan ju varieras efter egen smak.
Här med dijon och dragon. Det gillar vi!

4 portioner
60 minuter
Ingredienser:
400 g falukorv
125 g mozzarella, skivad
3 msk dijonsenap
1 gul lök
2 dl riven ost
600 g delikatesspotatis, halverad
2-3 morötter, i bitar
1 broccoli, i bitar
3 msk olja
Salt, peppar, dragon
Gör så här:
Gör skåror i falukorven, lägg i en stor ugnsform. Fyll varannan skåra med mozzarella och varannan med lök+dijon. Strö osten över.
Lägg potatisen, morötter och broccoli i en skål. Häll på olja, salt, peppar och dragon och blanda in. Lägg runt falukorven.
Ställ in i ugnen i 225 grader i ca 45 min tills potatisen är genommjuk.
Comments