top of page

FILODEGSPAJ MED KYCKLING, FETA & SOLTORKAD TOMAT

Om du har grillad kyckling över så gör denna pajen! Du kommer inte ångra dig! En paj helt i min smak.


4 portioner

60 minuter


Ingredienser:

8 ark filodeg

Ca 25 g smält smör

400 g grillad kycklingfilé

150 g fetaost

125 g soltorkade tomater

2 ägg

2 dl grädde

1 msk hackad basilika

125 g riven mozzarella

Salt & peppar


Gör så här:

Lägg ett ark med filodeg i en pajform, pensla med smält smör och lägg på nästa ark med filodeg, varva tills dess att sista arket ligger i formen.

Lägg i strimlad grillad kyckling, smulad fetaost och strimlade soltorkade tomater.

Vispa ihop äggen med grädde, smaka upp med salt, peppar och basilika och rör ner mozzarellan i äggblandningen.

Häll blandningen i pajformen och grädda i 175 grader i ca 30 min.

Låt pajen stå och sätta sig i minst 20 min efter ugnen.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page