Sök
FISH & CHIPS
- mammansmat
- 7 apr. 2022
- 1 min läsning
Uppdaterat: 26 jan. 2024
Jag tycker det är så gott med friterad fisk! Jag friterade i den kastrull med olja, ljuvligt!
Pommesen fick åka i airfryern under tiden, sen skakas med dill och salt, så var allt klart samtidigt 👌

4 portioner
30 minuter
Ingredienser:
400 g torsk
1 dl vetemjöl
1-2 ägg, uppvispat
2-3 dl panko
Salt, peppar
Olja att fritera i
Dela fisken i mindre bitar, salta och peppra. Doppa fisken först i mjölet, sen ägg och sist panko.
Hetta upp olja i en kastrull, jag hade 0,5 liter olja i en mindre kastrull.
När oljan håller 180 grader är det redo för fritering. Håll koll på grader i både olja och fisken, det går fort att fritera fisk! 50-55 grader är bra innertemp.

Commenti