top of page

FISH & CHIPS

Jag tycker det är så gott med friterad fisk! Jag friterade i den kastrull med olja, ljuvligt!

Pommesen fick åka i airfryern under tiden, sen skakas med dill och salt, så var allt klart samtidigt 👌

4 portioner

30 minuter

Ingredienser:

400 g torsk

1 dl vetemjöl

1-2 ägg, uppvispat

2-3 dl panko

Salt, peppar

Olja att fritera i


Dela fisken i mindre bitar, salta och peppra. Doppa fisken först i mjölet, sen ägg och sist panko.

Hetta upp olja i en kastrull, jag hade 0,5 liter olja i en mindre kastrull.

När oljan håller 180 grader är det redo för fritering. Håll koll på grader i både olja och fisken, det går fort att fritera fisk! 50-55 grader är bra innertemp.



Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page