top of page

FISKGRATÄNG MED RÄKOR

Enkel fiskgratäng med supergod smak!

Inga kokmoment så den är lätt att slänga ihop.

Räkorna låter jag ligga på toppen, tycker de blir godast när de inte går med i ugnen.

4 portioner

30 minuter


Ingredienser:

500 g vit fisk, färsk eller tinad

Citronpeppar & salt

2 dl crème fraiche

2 dl grädde

1,5 msk hummerfond

0,5 dl hackad dill

250 g skalade räkor

Dill att toppa med


Gör så här:

Rör ihop créme fraiche, grädde, hummerfond och hackad dill.

Lägg fisken i en ugnsform, krydda med rejält med citronpeppar och salt.

Häll såsen över.

Grädda i 225 grader i ca 20 minuter, tills dess att fisken håller ca 52 grader i innertemp.

Lägg räkorna på toppen av gratängen, toppa med dill.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page