FISKGRATÄNG MED RÄKOST
Här bjuder jag på snabb och enkel fiskgratäng med räkost i.
Snälla och enkla smaker till torsken.
Jag serverade kokt potatis och ärter till. För jag tycker att sås och potatis är så gott ihop, denna rätten inget undantag.
4 portioner
45 minuter
Ingredienser:
500 g räkor med skal
400 g torsk
Ca 150 g räkost
2 dl crème fraiche
1 dl grädde
1/2 kruka dill
Salt, peppar, citronpeppar
Gör så här:
Skala räkorna, grovhacka hälften, spara resten till garnering.
Vispa ihop räkost, crème fraiche och grädde. Krydda med salt och peppar, hacka dillen och rör ner den tillsammans med räkorna.
Lägg den färska/tinade fisken i en ugnsform, krydda med salt, vitpeppar och citronpeppar, häll såsen över och grädda i 200 grader 20-30 min, beroende på fiskens tjocklek. Tempa gärna för att se om fisken är klar, vid 52 grader är torskfilé genomstekt.
Toppa med resterande räkor och någon dillvippa.
Comments