FISKNUGGETS
- mammansmat
- 31 jan. 2022
- 1 min läsning
Uppdaterat: 26 jan. 2024
Här tar sig torsken en ny skepnad, nämligen iklädd smakrika kryddor och panko.
Smakrika nuggets dippas i en mjuk och något söt mangosås.
Det gifte sig, som man säger.

4 portioner
45 minuter
Ingredienser:
Nuggets:
450 g torsk
0.3-0.4 dl salt
1 l vatten
0.5 dl olja
Peppar
1 msk rökt paprikapulver
2 vitlöksklyftor, pressade
Ca 3 dl panko
Sås:
200 g mango
50 g mango chutney
2 dl crème fraiche
1 vitlöksklyfta, pressad
Salt, peppar och en nypa curry
Gör så här:
Rör ut saltet i kallt vatten. Lägg i torsken, funkar väldigt bra med frysta filéer, de tinar bra i saltvattnet!
Låt fisken stå i vattnet i några timmar.
Ta upp fisken, dela i bitar. Rör ihop olja, peppar, paprikapulver och pressad vitlök. Vänd ner fiskbitarna och låt gärna ligga i kryddorna och marineras en stund.
Vänd fiskbitarna i panko och lägg på bakplåtspapperklädd plåt.
Kör i 225 grader varmluft i ca 15 min, vänd gärna på fiskbitarna efter halva tiden.
Mixa mango med mango chutney. Rör ihop med crème fraiche och pressad vitlök. Smaka upp med salt och peppar.
Comments