top of page

FISKNUGGETS

Här tar sig torsken en ny skepnad, nämligen iklädd smakrika kryddor och panko.

Smakrika nuggets dippas i en mjuk och något söt mangosås.

Det gifte sig, som man säger.


4 portioner

45 minuter


Ingredienser:

Nuggets:

450 g torsk

0.3-0.4 dl salt

1 l vatten

0.5 dl olja

Peppar

1 msk rökt paprikapulver

2 vitlöksklyftor, pressade

Ca 3 dl panko


Sås:

200 g mango

50 g mango chutney

2 dl crème fraiche

1 vitlöksklyfta, pressad

Salt, peppar och en nypa curry


Gör så här:

Rör ut saltet i kallt vatten. Lägg i torsken, funkar väldigt bra med frysta filéer, de tinar bra i saltvattnet!

Låt fisken stå i vattnet i några timmar.

Ta upp fisken, dela i bitar. Rör ihop olja, peppar, paprikapulver och pressad vitlök. Vänd ner fiskbitarna och låt gärna ligga i kryddorna och marineras en stund.

Vänd fiskbitarna i panko och lägg på bakplåtspapperklädd plåt.

Kör i 225 grader varmluft i ca 15 min, vänd gärna på fiskbitarna efter halva tiden.


Mixa mango med mango chutney. Rör ihop med crème fraiche och pressad vitlök. Smaka upp med salt och peppar.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page