FLÄSKYTTERFILÉ MED BACON OCH DIJON
- mammansmat
- 7 jan. 2024
- 1 min läsning
Sån där sås som är smaskens till sista slicken! Servera med ris eller pressad potatis för att fånga upp så mycket av såsen som möjligt.

4--6 portioner 45 minuter
Ingredienser:
500 g fläskytterfilé
250 g bacon
3 dl grädde
2 dl crème fraiche
3 vitlöksklyftor, pressade
1-2 tsk sambal oelek
2-3 tsk dijonsenap
1 dl riven parmesan eller grana padano
Gör så här:
Skiva fläskytterfilén, bryn den på båda sidor, salta och peppra. Ta upp och lägg i ugnsfast form.
Skiva och stek baconet, låt rinna av på hushållspapper.
Häll grädde, crème fraiche och vitlök i stekpannan, koka ihop och smaka upp med dijon, sambal och salt och peppar.
Låt koka tills det börjar tjockna.
Strö bacon och ost över köttet, häll såsen över.
Grädda i 225 grader i ca 20 min. Dubbelkolla gärna att köttet är genomstekt (70 grader i innertemp)
Strö hackad persilja över.

Comments