top of page

FLÄSKYTTERFILÉ MED BACON OCH DIJON

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 7 jan. 2024
  • 1 min läsning

Sån där sås som är smaskens till sista slicken! Servera med ris eller pressad potatis för att fånga upp så mycket av såsen som möjligt.


4--6 portioner 45 minuter


Ingredienser:

500 g fläskytterfilé

250 g bacon

3 dl grädde

2 dl crème fraiche

3 vitlöksklyftor, pressade

1-2 tsk sambal oelek

2-3 tsk dijonsenap

1 dl riven parmesan eller grana padano


Gör så här:

Skiva fläskytterfilén, bryn den på båda sidor, salta och peppra. Ta upp och lägg i ugnsfast form.

Skiva och stek baconet, låt rinna av på hushållspapper.

Häll grädde, crème fraiche och vitlök i stekpannan, koka ihop och smaka upp med dijon, sambal och salt och peppar.

Låt koka tills det börjar tjockna.

Strö bacon och ost över köttet, häll såsen över.

Grädda i 225 grader i ca 20 min. Dubbelkolla gärna att köttet är genomstekt (70 grader i innertemp)

Strö hackad persilja över.



Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page