top of page

FLYGANDE JACOB

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 18 nov. 2024
  • 1 min läsning

En återkommande rätt hemma hos oss!

Jag brukar ha lite curry i såsen, tycker det lyfter rätten.

Det där med banan i mat är ju en vattendelare, jag tycker att om man har bananen i större delar så blir den inte så där sötsliskig som den kan ha en tendens att bli. Därför delar jag bananerna i fyra delar bara.


4 portioner

45 minuter


Ingredienser:

600 g kycklingfiléer delade i mindre bitar eller innerfiléer

3 dl vispgrädde

1 dl chilisås

1 tsk curry

2 bananer, delade

1 paket bacon - Knaperstekt

1 dl jordnötter

Salt, peppar, paprikapulver


Gör så här:

Stek kycklingen. Krydda med salt, peppar och paprikapulver.

När kycklingen är genomstekt så lägg upp den i en ugnsform.

Vispa upp grädden med chilisås och curry tills det är lättvispat.

Bred gräddblandningen på kycklingen.

Lägg bananerna ovanpå.

Grädda i 225 grader i ca 25 min.

Stek under tiden baconet.

Strö bacon och jordnötter ovanpå när gratängen kommit ut från ugnen. Servera med ris.

תגובות

דירוג של 0 מתוך 5 כוכבים
אין עדיין דירוגים

הוספת דירוג
bottom of page