FLYGANDE JACOB
En återkommande rätt hemma hos oss!
Jag brukar ha lite curry i såsen, tycker det lyfter rätten.
Det där med banan i mat är ju en vattendelare, jag tycker att om man har bananen i större delar så blir den inte så där sötsliskig som den kan ha en tendens att bli. Därför delar jag bananerna i fyra delar bara.
4 portioner
45 minuter
Ingredienser:
600 g kycklingfiléer delade i mindre bitar eller innerfiléer
3 dl vispgrädde
1 dl chilisås
1 tsk curry
2 bananer, delade
1 paket bacon - Knaperstekt
1 dl jordnötter
Salt, peppar, paprikapulver
Gör så här:
Stek kycklingen. Krydda med salt, peppar och paprikapulver.
När kycklingen är genomstekt så lägg upp den i en ugnsform.
Vispa upp grädden med chilisås och curry tills det är lättvispat.
Bred gräddblandningen på kycklingen.
Lägg bananerna ovanpå.
Grädda i 225 grader i ca 25 min.
Stek under tiden baconet.
Strö bacon och jordnötter ovanpå när gratängen kommit ut från ugnen. Servera med ris.
Comentários