top of page

FLÄSKFILÉ I CITRON- OCH TIMJANSSÅS



Ingredienser:

Ca 600 g fläskfilé, putsad och skivad i ganska tjocka skivor

2 schalottenlökar, hackade

2 vitlöksklyftor, hackade

1/2 kruka timjan

2 dl crème fraiche

1 dl grädde

Zest från 1 citron

Saft från ca 1/2 citron Salt och peppar


Gör så här:

Bryn filén på båda sidor, krydda med salt och peppar.

Den ska inte bli genomstekt, bara få fin färg. Ta upp på fat.

Stek lök, vitlök och timjan tills löken är mjuk.

Häll i crème fraiche och grädde, tillsätt zesten och smaka upp med citronsaft och salt och peppar.

När såsen kokat upp så lägg ner köttet.

Låt köttet koka i såsen tills dess att köttet är genomstekt, 70 grader i innertemp.

Servera gärna med potatismos.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page