FLÄSKFILÉ I GRÖNPEPPARSÅS
Mör fläskfilé i en gudomligt god sås! Lika fint en vardagskväll som till helgen med ett glas vin.
4 portioner
30 minuter
Ingredienser:
500-600 g fläskfilé
1,5 msk grönpeppar
smör att steka i
Salt och peppar
2 dl grädde
2 dl crème fraiche
1 msk kinesisk soja
2 tsk svartvinbärsgelé
några droppar citron
Gör så här:
Putsa och skiva fläskfilén.
Mortla grönpepparn.
Bryn på köttet, krydda med salt och peppar, gärna 4 peppar.
Fläskfilén ska bara få fin färg, inte bli färdig. Ta upp på fat.
Lägg i en klick smör i stekpannan, fräs på grönpepparn någon minut.
Tillsätt sedan grädde, crème fraiche och soja. Låt koka ihop, tillsätt gelén och vispa ut. Smaka upp med citron.
Lägg sedan i fläskfilén och låt den koka klart i såsen.
Fläskfilén ska hålla över 70 grader.
Comments