top of page

FLÄSKFILÉ I GRÖNPEPPARSÅS

Mör fläskfilé i en gudomligt god sås! Lika fint en vardagskväll som till helgen med ett glas vin.


4 portioner

30 minuter


Ingredienser:

500-600 g fläskfilé

1,5 msk grönpeppar

smör att steka i

Salt och peppar

2 dl grädde

2 dl crème fraiche

1 msk kinesisk soja

2 tsk svartvinbärsgelé

några droppar citron


Gör så här:

Putsa och skiva fläskfilén.

Mortla grönpepparn.

Bryn på köttet, krydda med salt och peppar, gärna 4 peppar.  

Fläskfilén ska bara få fin färg, inte bli färdig. Ta upp på fat.

Lägg i en klick smör i stekpannan, fräs på grönpepparn någon minut.

Tillsätt sedan grädde, crème fraiche och soja. Låt koka ihop, tillsätt gelén och vispa ut. Smaka upp med citron.

Lägg sedan i fläskfilén och låt den koka klart i såsen.

Fläskfilén ska hålla över 70 grader.



Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page