Sök
FLÄSKFILÉ I KRÄMIG DRAGONSÅS
- mammansmat
- 21 aug. 2024
- 1 min läsning
Dragon är en bra trevlig ört. Den är riktigt bra smakkompis med dijonsenap, så denna krämiga fläskfilégryta vill du inte missa! Nästan så man vill slicka fatet..

4 Portioner 30 minuter
Ingredienser:
600 g fläskfilé
2 dl crème fraiche
2 dl grädde
1,5 msk kalvfond
2 tsk dijonsenap
0.75 msk torkad dragon
Salt, peppar och dragon
Gör så här:
Skiva fläskfilén, bryn på båda sidor. Krydda med salt, peppar och dragon.
Fläskfilén ska bara få färg, inte stekas igenom. Ta upp på fat.
Häll ner crème fraiche och grädde i stekpannan. Tillsätt fond, dijon och torkad dragon.
Koka ihop i ca 10 min, smaka upp med salt och peppar.
Lägg ner fläskfilén och låt den gå klart i såsen, den är färdig när den har en innertemp på 70 grader.
Servera med en god potatis eller ris.
1 Comment
Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet
Jätte gott, en ny enkel favorit här hemma 👍👍