top of page

FLÄSKFILÉ I KRÄMIG DRAGONSÅS

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 21 aug. 2024
  • 1 min läsning

Dragon är en bra trevlig ört. Den är riktigt bra smakkompis med dijonsenap, så denna krämiga fläskfilégryta vill du inte missa! Nästan så man vill slicka fatet..


4 Portioner 30 minuter


Ingredienser:

600 g fläskfilé

2 dl crème fraiche

2 dl grädde

1,5 msk kalvfond

2 tsk dijonsenap

0.75 msk torkad dragon

Salt, peppar och dragon


Gör så här:

Skiva fläskfilén, bryn på båda sidor. Krydda med salt, peppar och dragon.

Fläskfilén ska bara få färg, inte stekas igenom. Ta upp på fat.

Häll ner crème fraiche och grädde i stekpannan. Tillsätt fond, dijon och torkad dragon.

Koka ihop i ca 10 min, smaka upp med salt och peppar.

Lägg ner fläskfilén och låt den gå klart i såsen, den är färdig när den har en innertemp på 70 grader.

Servera med en god potatis eller ris.

1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Ann-Sofie
Mar 11
Rated 5 out of 5 stars.

Jätte gott, en ny enkel favorit här hemma 👍👍

Like
bottom of page