FLÄSKFILÉ MED BACON I DRAGON- OCH DIJONSÅS
Alltså det här, så gott att man nästan ville slicka fatet för att få upp all sås!
Fläskfilé i en gräddig sås med bacon, dragon och dijon, perfekt kombination!
4 portioner
45 minuter
Ingredienser:
600 g fläskfilė
smör att steka i
125 g bacon
1 msk torkad dragon
3 dl grädde
2 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
Salt, peppar, dragon
1,5 dl riven ost
Gör så här:
Stek bacon, låt rinna av på hushållspapper.
Skär filén i tjocka skivor. Bryn filén, krydda med salt, peppar och dragon. Fläskfilén ska bara få färg, den får gå klart i såsen i ugnen sen.
Fräs på 1 msk dragon (eller mer) i smör, låt fräsa ett par minuter. Häll i grädde, crème fraiche och ev köttsaft från det stekta köttet. Krydda upp med salt och peppar och ev mer dragon. Låt koka på ganska hög värme tills såsen tjocknat lite. Smaka upp med dijonsenap.
Lägg fläskfilén i en ugnsform, stör över bacon, häll såsen över och strö osten ovanpå.
Grädda i 225 grader i 20-30 min, tempa gärna så köttet är genomstekt, men inte överstekt! Ta ut när köttet mäter 68 grader så blir det lagom.
Servera gärna med någon form av potatis.
Commenti