top of page

FLÄSKFILÉGRATÄNG MED KANTARELLER

Om du råkar ha lite kantareller hemma så tycker jag absolut att du ska prova detta, en riktig festmåltid!


4 portioner

45 minuter


Ingredienser:

600 g fläskfilé

1 l kantareller

1/2 purjolök, skivad

1 msk vetemjöl

2 dl mjölk

3 dl grädde

1 tärning svampbuljong

1,5 dl riven ost

Smör att steka i

Salt och peppar


Gör så här:

Putsa och skiva fläskfilén.

Bryn hastigt skivorna, krydda med salt och peppar. Jag föredrar att använda fyra peppar.

Lägg upp köttet i en ugnsform.

Stek kantarellerna. De kommer att vätska sig rejält, när vattnet kokat bort så tillsätt mer smör och purjolöken.

Låt svampen och löken få lite färg, strö mjölet över och häll på hälften av gräddmjölken. Rör ordentligt så det inte blir några mjölklumpar, häll på resten av gräddmjölken och buljongen.

Låt koka ca 5 min. Smaka upp med salt och peppar.

Häll svampsåsen över fläskfilén. Strö osten över.

Gratinera i 200 grader i ca 20 min. Tempa gärna, fläskfilén ska hålla över 70 grader.




Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page