top of page

FLÄSKFILÉGRATÄNG MED ÄDELOST OCH BACON

Supergod rätt med fläskfilé!

Är du, som jag, inte ett jättestort fan av ädelost så välj en mildare ädelost. Älskar du ädelost så väljer du en med mer smak.

Alla smaker i denna gratängen gifter sig, som man säger.


4 portioner

45 minuter


Ingredienser:

1 fläskfilé, putsad och skivad

200 g bacon

2 dl crème fraiche

1 dl grädde

150 g ädelost

1 msk dijonsenap

1 dl riven ost

Torkad timjan

Salt & peppar


Gör så här:

Knaperstekt bacon och låt rinna av på hushållspapper.

Bryn fläskfilén, salta och peppra, det ska inte bli genomstekt utan bara få fin färg.

Lägg filén i en ugnsform.

Koka upp crème fraiche och grädde med ädelosten, stäng av spisen rör om tills osten har smält ned.

Smaka upp med dijon, svartpeppar och timjan.

Strö baconet över fläskfilén. Häll såsen över och strö den rivna osten över.

Gratinera i 225 grader i ca 20 min, fläskfilébitarna ska hålla över 70 grader.

Servera med kokt pasta eller potatis.

Om du serverar med potatis är gelé alla tiders till hälsar min sambo!

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page