FLÄSKFILÉGRATÄNG MED ÄDELOST OCH BACON
Supergod rätt med fläskfilé!
Är du, som jag, inte ett jättestort fan av ädelost så välj en mildare ädelost. Älskar du ädelost så väljer du en med mer smak.
Alla smaker i denna gratängen gifter sig, som man säger.
4 portioner
45 minuter
Ingredienser:
1 fläskfilé, putsad och skivad
200 g bacon
2 dl crème fraiche
1 dl grädde
150 g ädelost
1 msk dijonsenap
1 dl riven ost
Torkad timjan
Salt & peppar
Gör så här:
Knaperstekt bacon och låt rinna av på hushållspapper.
Bryn fläskfilén, salta och peppra, det ska inte bli genomstekt utan bara få fin färg.
Lägg filén i en ugnsform.
Koka upp crème fraiche och grädde med ädelosten, stäng av spisen rör om tills osten har smält ned.
Smaka upp med dijon, svartpeppar och timjan.
Strö baconet över fläskfilén. Häll såsen över och strö den rivna osten över.
Gratinera i 225 grader i ca 20 min, fläskfilébitarna ska hålla över 70 grader.
Servera med kokt pasta eller potatis.
Om du serverar med potatis är gelé alla tiders till hälsar min sambo!
Comments