top of page

FLÄSKKÖTTSGRYTA MED CURRY & MANGO CHUTNEY

Fläskytterfilé. Vet inte hur många gånger jag har fått höra "Det finns ingen detalj på grisen som heter fläskytterfilé." Nä, jag vet. Men nu kallas ju detaljen så i butik och jag tänker att det förenklar ju om jag kallar detaljen så, annars blir det svårt för dig att veta vad du ska handla hem för att laga denna rätten. Jag tycker att det är tacksamt kött, lätt att variera och det kräver en väldigt kort koktid för att bli mört.

4 Portioner 20 minuter


Ingredienser:

500 g fläskytterfilé, strimlad

Salt, peppar och curry

2 dl grädde

2 dl crème fraiche

1 dl mango chutney

250 g sockerärter


Gör så här:

Bryn fläskytterfilén, krydda med salt, peppar och curry.

Häll på grädde, crème fraiche och mango chutney. Låt koka ca 10 min. Rör ner sockerärterna sista minuterna av kokningen. De ska inte bli sladdriga utan behålla spänsten.

Smaka av och smaka upp med curry, salt eller peppar om det behövs.


Servera med basmatiris och jordnötter.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page