top of page

FLÄSKSCHNIZEL MED STEKTA NUDLAR & SOJAMAJONNÄS

Friterad schnitzel, panerad i panko för det optimala crunchet. Här serverad med stekta nudlar och en enkel, smakrik sås.

4 portioner

45 minuter


Ingredienser: Schnitzel: 400 g urbenad kotlett Salt och peppar 1 dl mjöl 1 ägg 2 dl panko olja att fritera i

Nudlar:

250 g äggnudlar

Olja att steka i

0.75 dl japansk sojasås

0.5 dl sweet chilisås

En skvätt sesamolja

2 tsk riven färsk ingefära

2 pressade vitlöksklyftor

2 tsk kinesisk soja


Sojamajonnäs:

1 dl crème fraiche

1 dl majonnäs

2 tsk soja

0,5 dl sweetchilisås


Gör så här:

Schnizel: Skiva kotletten, banka ut den, salta och peppra. Vänd i mjöl, uppvispat ägg och till sist panko. Hetta upp olja till 190 grader i en kastrull eller fritös. Fritera schnitzeln 1-2 min, vänd och fritera 1-2 min ytterligare. Tempa gärna, innertemperaturen ska hålla över 70 grader. Låt rinna av på hushållspapper litegrann före servering. Nudlarna: Koka nudlarna knappt klara, skölj i kallt vatten. Hetta upp en stekpanna med olja. Häll i nudlar, sojasås, sweet chilisås, sesamolja, ingefära, vitlök och soja. Stek ihop.

Sojamajonnäs: Rör samman allt, smaka ev upp med salt eller mer soja.



Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page