FLÄSKYTTERFILE I SOCKERKAKSFORM
Här kommer ett klassiskt recept! Mört kött med en magiskt god sås.
Så enkelt att göra också! Bara krydda köttet, blanda ihop såsen och hälla över, låta det gå länge i ugnen, sen blir köttet sådär mört och fint i såsen.
4 portioner
20 minuters arbetsinsats + tid i ugnen
Ingredienser:
1 fläskytterfilé
Salt
Peppar, jag använde fem peppar
Torkad timjan
3 dl grädde
1 dl lingonsylt
2 msk outspädd kalvfond
2 msk soja
Till såsen efter att köttet varit i ugnen:
1 dl grädde
1-2 dl mjölk
1-2 msk mjöl + vatten
Gör så här: Putsa köttet, strö på salt, peppar och timjan, rubba lite. Lägg fläskytterfilén i en sockerkaksform, den ska vara typ lika lång som köttet. Vispa ihop grädde, lingonsylt, fond och soja. Häll såsen över köttet, såsen ska täcka köttet så mycket som möjligt. Ställ in i 175 grader i 90 min. Ta upp köttet och vira in i folie. Sila såsen ner i en kastrull, tillsätt mjölk och grädde, låt koka upp. Blanda samman mjöl med lite vatten till en redning, red av såsen till bra konsistens. Skär upp köttet i skivor, häll lite av såsen över köttet och servera resten av såsen brevid. Servera med potatis eller ris.
Alldeles fantastiskt gott.
Tack, för receptet!