FLÄSKYTTERFILÉ ALLT-PÅ-EN-PLÅT
Det här med att låta allt gå i ugnen tillsammans är rätt så smidigt, och gott! Här gav köttet en god smak till rotsakerna och potatisen som samsades med köttet på plåten.
4 portioner
60 minuter
Ingredienser:
1 fläskytterfilė
smör att steka i
800 g delikatesspotatis
2 morötter
3 msk olja
Salt, peppar
Timjan
Gör så här:
Putsa och gnid sedan in köttet i timjan, salt och kryddor. Låt gärna ligga i kylen och marineras ett par timmar.
Bryn köttet på alla sidor i smör i en stekpanna. Lägg på en plåt.
Klyfta potatisen, dela morötterna.
Potatis och morötter tar ganska lång tid i ugnen, så dela ganska så smått. Häll på kryddor, salt och olja på potatisen och rotsakerna. Blanda runt och lägg runt köttet på plåten.
Ställ in i 225 grader i 30-45 minuter, beroende på storlek på kött och rotsaker.
Tempa gärna köttet, är det färdigt, alltså över 70 grader (gärna några grader under 70 om det ska få vila, den går upp ett par grader när den vilar) ta ut och låt vila i folie medan rotsakerna får färg.
Skiva gärna något gott kryddsmör och lägg på köttet vid servering.
Comments