FLÄSKYTTERFILÉ I SAMBALSÅS
Otroligt mört kött i en gudomligt god sås. Potatis är ett måste till!
En festmåltid knappt utan någon ansträngning alls.
4 portioner
20 min + tid i ugn
Ingredienser:
1 st fläskytterfilé ca 700-800 g
4 dl grädde
2 msk kinesisk soja
1-2 tsk sambal oelek
Salt, peppar, timjan
1 msk vetemjöl + 0,75 dl vatten
1 tsk svartvinbärsgelé
Gör så här:
Putsa köttet, krydda med salt, peppar och torkad timjan. Lägg köttet i en sockerkaksform (detta för att såsen ska täcka köttet, ta en annan liknande ugnsform om du har).
Rör ihop grädde, sambal och soja. Häll över köttet och ställ in i ugnen i 175 grader i 90 min.
Ta upp köttet ur formen, sila ner såsen i en kastrull och låt koka upp. Rör ut mjölet i vattnet, vispa ner i såsen, låt sjuda i ca 5 minuter. Smaka upp med gelén.
Skär upp köttet, häll sås över köttet.
Comments