top of page

FLÄSKYTTERFILÉ I SAMBALSÅS

Otroligt mört kött i en gudomligt god sås. Potatis är ett måste till!

En festmåltid knappt utan någon ansträngning alls.


4 portioner

20 min + tid i ugn


Ingredienser:

1 st fläskytterfilé ca 700-800 g

4 dl grädde

2 msk kinesisk soja

1-2 tsk sambal oelek

Salt, peppar, timjan

1 msk vetemjöl + 0,75 dl vatten

1 tsk svartvinbärsgelé


Gör så här:

Putsa köttet, krydda med salt, peppar och torkad timjan. Lägg köttet i en sockerkaksform (detta för att såsen ska täcka köttet, ta en annan liknande ugnsform om du har).

Rör ihop grädde, sambal och soja. Häll över köttet och ställ in i ugnen i 175 grader i 90 min.

Ta upp köttet ur formen, sila ner såsen i en kastrull och låt koka upp. Rör ut mjölet i vattnet, vispa ner i såsen, låt sjuda i ca 5 minuter. Smaka upp med gelén.

Skär upp köttet, häll sås över köttet.



Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page